marți, 18 ianuarie 2011

Prayers for Bobby (2009)

Sinopsis Prayers for Bobby

Film bazat pe fapte reale. Prezinta viata unui adolescent gay, viata unei femei religioase care nu a putut accepta ca fiul ei este gay si care considera ca Dumnezeu il poate "vindeca" de acest "pacat, trairile interioare ale acestuia.. totul culminand intr'un final cu sinuciderea lui Bobby. Filmul este o lectie de viata si totodata un motto pentru lupta impotriva discriminarii si prejudecatilor.

Filmul a fost plasat extrem de bine: intr-o perioada in care credinta in divinitate si biblie erau mai presus de toate, poate intr-un mod prea exagerat, la un moment dat. Ca dovada, o mama a riscat sa isi piarda fiul pentru ca nu intelegea ce era in adancul sau. Sinuciderea celui drag poate fi un ceas desteptator; pe masura ce timpul a trecut, Mary Griffith, mama lui Bobby, se introleaza in PFLAG (Parents, Families, and Friends of Lesbians and Gays , in traducere: Parinti, Familii si Prieteni ai Lesbienelor si Homosexualilor). Pe scurt, daca vrei sa vezi un film despre homosexualitate, insa nu vrei chestii siropoase cum ar fii: dragostea, casatoria , familia bla bla, ci din contra, lupta pentru integrarea in familie, societate a homosexualilor, "Prayers For Bobby" este acela ! Nu a fost nominalizat si la premiile Emmy degeaba.



trailer preluat de pe cinemagia.ro

Un comentariu:

  1. Dintre toate filmele gay themed pe care le-am vazut, Prayers for Bobby mi-a placut cel mai mult. A fost non-sexual film dar cu un foarte bun mesaj si impact. L-as revedea oricand cu placere :D

    RăspundețiȘtergere